Crocodile Kortrijk: Krokodil handcrème

KROKODIL HANDCREME

VERZACHT DE HANDEN & BESCHERMT TEGEN UITDROGEN


Ter gelegenheid van de vernieuwde winkel werd “Krokodil” gelanceerd: een op en top Kortrijkse Crocodile handcrème. Krokodil handcrème is een must-have voor al wie in Kortrijk woont, of ver daar buiten.

Bij de ontwikkeling van de KROKODIL-handcrème werd de lat bijzonder hoog gelegd. Elk detail telt.

Voelt goed en niet vet
Niettegenstaande de rijke samenstelling voelt KROKODIL-handcrème niet vet aan. U hoeft dus niet te vrezen dat uw mobieltje of toetsenbord een glibberig boeltje wordt.

Rijke samenstelling
KROKODIL-handcrème is niet alleen een preventieve crème (die droge handen voorkomt) maar is bovendien voldoende rijk om hele droge handen aan te pakken.

Licht glanzend
Hoewel dit vooraf niet beoogd werd, bleken de testpersonen ook de lichte glans op de handen sterk te waarderen.

Versterkend en verzorgend
De KROKODIL-handcrème verzorgt, herstelt en versterkt het natuurlijk afweersysteem van uw huid. Op die manier voorkomt u vroegtijdige huidveroudering. KROKODIL-handcrème heeft bovendien als grote eigenschap dat het de nagels versterkt en uw nagelriemen verzorgt.

Aangename, ontspannende geur
vooral het vinden van het perfecte aroma dat zowel mannen als vrouwen en alle leeftijden weet te bekoren, werd een grote uitdaging. Uiteindelijk bleek een combinatie van de geur van bergamot met groene thee de perfecte match. Deze geuren zorgen bovendien voor een rustgevende prikkel, die het aangename gevoel weten te versterken.


Kortom: KROKODIL handcrème prikkelt (bijna) alle zintuigen: het voelt goed, ruikt goed, en ziet er goed uit (lichte glans).

De Krokodil handcrème werd gemaakt in drie uitvoeringen:

  • een tube van 30 ml, ideaal voor in de handtas – €8,75
  • een tube van 50 ml – €11,65
  • een glazen potje van 50 ml – €13,35

“Krokodil is niet alleen een zegen en verwennerij voor mijn handen, het aroma van Bergamot en Groene thee stemt me ook telkens weer een tikkeltje gelukkiger…”

Nele O.

Krokodil Handcrème

KROKODIL-HANDCRÈME:
een verzorgende crème
met een lange Kortrijkse traditie.

Krokodil Handcrème

 HISTORIEK


Crocodile Kortrijk - 1895

KROKODIL-crème is een op en top Kortrijks product dat zijn oorsprong kent in 1895. De naam van de handcrème is ontleend aan de schrijfwijze uit die tijd, zoals blijkt uit een advertentie uit 1917, tijdens WO I. Vlak na Wereld Oorlog II toen Sanotheek Crocodile nog de Nationale Drogerij der Krokodil heette, vond je de KROKODIL handcrème in de rekken onder de naam POMMADE DE TOILETTE – Cold Cream. Dit leert ons een authentieke prijslijst uit die periode.


Crocodile Kortrijk - 1949

Steeds strengere regelgeving zorgde ervoor dat dit recept werd beschouwd als een magistrale bereiding die enkel nog in de apotheek verkocht mocht worden, tentoongesteld achter de toonbank. Daarom werd noodgedwongen een nieuwe handcrème ontwikkeld op basis van zuivere olijfolie en glycerine. Ondermeer vanwege zijn rozengeur en zijn zeer helende werking bij ruwe en droge handen was deze handcrème ontzettend populair in de jaren ’50 en ’60.
Toen zich in 1999 alweer een verstrenging van de regelgeving aandiende (een apotheker mocht geen speciale benaming meer vermelden op de verpakking van een in de apotheek bereid geneesmiddel voor menselijk gebruik) werd het aanmaken van een doeltreffende handcrème vrijwel onmogelijk. Een stukje Kortrijkse geschiedenis leek op deze manier definitief te verdwijnen.


Crocodile Kortrijk - 2017

Tot in 2016, de familie Van Poucke na heel wat testen, voelen, ruiken, smeren en analyseren een nieuwe formule ontwikkelde die de kwaliteiten van de authentieke crème uit 1895 weet te versmelten met de hedendaagse vereisten voor uw perfecte handcrème. Deze handcrème is als cosmetica geregistreerd en is niet meer beschouwd als een magistrale bereiding. Op en top Kortrijks. Met een traditie van meer dan 120 jaar.

Ontdek ook