APOTHEEK CROCODILE BESTAAT
0
JAAR

Ontdek de geschiedenis van Crocodile

Opening van de Crocodile
In 1895 opende de familie Copermans een drogisterij op de Grote Markt van Kortrijk. Chemische stoffen en plantaardige producten met geneeskundige krachten werden er te koop gesteld.

Crocodile tijdens de Wereldoorlogen
Na de eerste wereldoorlog trad er een apotheker in dienst. Enkel een apotheker mocht geneesmiddelen verkopen en magistrale bereidingen uitvoeren. Het diploma van drogist werd trouwens in 1948 afgeschaft. In 1945 vernielden de bevrijdingsbombardementen de apotheek volledig.

Crocodile na WOII
Na de tweede wereldoorlog breidde de apotheek haar activiteiten uit met de verkoop van geneesmiddelen aan ziekenhuizen, woon- en zorgcentra en dokters. Dit gebeurde onder impuls van apotheker Georges Van Poucke die gehuwd was met Sabine Copermans. Dankzij deze activiteit ontving de Crocodile een officiële erkenning als groothandel.

Groothandel en labo

Wanneer de eerste veterinaire producten op de Belgische markt hun intrede deden, stelde de apotheek drogisterij Crocodile zich als eerste kandidaat om de distributie ervan te verzekeren. In 1970 werd het klinisch laboratorium Van Poucke gesticht door apotheker bioloog Xavier Van Poucke als onderafdeling van Crocodile. Thierry Van Poucke daarentegen stond in voor de uitbating van de groothandel. In 1982 werd de afdeling Klinische Biologie ondergebracht in een nieuwe vennootschap: cvba Labo Van Poucke. Op 2 februari 2018 werd het klinisch labo overgenomen door Eurofins.

Crocodile onder leiding van Xavier, Olivier en Annabel
Op 1 januari 2000 werd de Crocodile nv. hervormd waarbij de export afdeling ondergebracht werd in de n.v. Medex. Hetzelfde jaar nam Xavier Van Poucke met zijn 2 kinderen Olivier en Annabel de volledige activiteiten over.

Op 1 februari 2010 nam Febelco de activiteiten van humane groothandel van Crocodile nv over. Crocodile nv zou verder de activiteiten apotheek, drogisterij, parfumerie en groothandel van veterinaire geneesmiddelen blijven ontwikkelen.

Vernieuwde winkel Crocodile

In 2017 beslist de Familie Van Poucke om hun winkel volledig her in te richten. Dit resulteert in een volledig nieuw concept waarin de huidige sanotheek, apotheek en pharmaseum hun plaats krijgen.

Ons team


Met veel trots stellen we ons apotheek & sanotheek team voor!

Xavier Van Poucke, Crocodile Kortrijk

Xavier Van Poucke
Zaakvoerder

Olivier Van Poucke, Crocodile Kortrijk

Olivier Van Poucke
Zaakvoerder

Annabel Van Poucke, Crocodile Kortrijk

Annabel Van Poucke
Zaakvoerster

Hadewych Mattelaer, Crocodile Kortrijk

Hadewych Mattelaer
Apotheker Titularis

Ina Mathijs, Crocodile Kortrijk

INA MATTHIJS
ADJUNCT-APOTHEKER 

Marie-Rose Romaen, Crocodile Kortrijk

Marie-Rose Romaen

Elsie Becue, Crocodile Kortrijk

Elsie Becue
Apotheekassistent

Justine Verschoot, Crocodile Kortrijk

JUSTINE VERSCHOOT
Apotheekassistent